fredag 3 augusti 2012

Att kampa med Bungee

Att stimulera och utnyttja hundens kamplust är en viktig del i dagens hundträning inom såväl. lydnad, bruks som agility. Inom agilitysporten är hundens motivation och tempo centralt. Då utnyttjar man hundens vilja att kampa, bita och jaga. Att hitta rätt redskap att kampa med kommer då i fokus. Nedan använder Cissi en stor bungee med två handtag.


Det är så idén att tillverka smarta kampleksaker med expander och fårskinn uppstod. I CSiGORAs hundbutik finns en mängd olika kampleksaker för alla raser och träningar, även för hundar där kamplusten är relativt låg i vanliga fall. Nedan använder Cissi en mindre Bungee med pipljud.


I senaste nummer av Härliga hund (augusti 2012) så visar Sara och pumin Hajja hur man kan lära hunden att apportera på ett lekfullt vis, då är en Bungee en bra start!
Nedan har Hajja en av våra mindre Bungee som är enkla att stoppa i fickan. Finns i massor av fina färger!En av våra mest populära Bungee är de som är formade som en ring. Då får både hund och förare ett riktigt bra tag. Finns både med enbart fårskinn eller vadderade med fuskpäls. Kolla in Nelson nedan, han tar verkligen i när han kampar:I CSiGORAS hundbutik hittar du många olika kampleksaker och mer än 10 varianter av Bungee. Det som är så bra med en expander är att man slipper de häftiga ryck som kan uppstå under kampen då expandern jämnar ut dem, bra för både människa och hund. Dessutom gillar många hundar den svikt som uppstår med en expander.

3 kommentarer:

 1. Ja dessa kampsaker är verkligen helt super för både två- och fyr-benta :-)

  SvaraRadera
 2. är det någon pumi som du känner? :-)

  SvaraRadera
 3. Någon sådan där kanske skulle trigga A... Han har varit jättesvår lära att kampa, vilket jag vill som både tillits- och självförtroendeträning.
  Nu har jag nog surfat runt hela butiken så en del att fundera på finns:D

  SvaraRadera