måndag 11 juni 2012

Manners Minder - för effektivare hundträning!

Hur många gånger skulle man inte behöva belöna hunden när den är en bit bort, i ett annat rum eller när vi inte vill att hunden ska titta på oss? Av den anledningen har CSiGORAs hundbutik importerat ett helt suveränt belöningssystem. Originalnamnet är Manners Minder som är designad av Dr Sophia Yin.



Det är en godisautomat som du dirigerar med en fjärrkontroll som räcker upp till 100 meter, även genom yttre hinder som stängda dörrar. Det går dessutom att ställa in Manners Minder på automatiskt läge och den portionerar då ut godis i jämna intervaller. Lite hårdare godis är att föredra men även mjukt godis kan fungera om det inte är av den kladdigaste sorten som lätt går sönder. Här följer en video som visar hur du kan använda din Manners Minder för olika träningsmoment:



I CSiGORAs hundbutik kan du köpa Manners Minder till ett väldigt fördelaktigt pris och dessutom till subventionerad frakt! Definitivt ett utmärkt hjälpmedel för dig som vill träna din hund med mjuka metoder! Det har visat sig vara särskilt effektivt för att träna hunden att lämnas ensam eller att ändra ett oönskat beteende hos hunden. Men som du ser på filmen är möjligheterna med detta belöningssystem många!

Tack Sara och Cissi som filmat och spelat in den här suveräna filmen!

1 kommentar: