fredag 29 april 2011

Vårens nyheter

Här provar Eurasiertiken Alzea några av vårens nyheter när det gäller koppel och halsband. Framförallt har jag fått in många fina textilkoppel till väldigt rimliga priser. Materialet känns väldigt mjukt i handen. Halsband och koppel finns redan ute i webbutiken medan selarna i samma färg är på ingående.


Det kommer in en hel del koppel och halsband med nitar. Nedanför koppel och halsband med spetsiga nitar i mässing. Det ser så elegant ut. Det finns olika längd på kopplen och de kortare passar suveränt till utställning. Jag har redan testat dem på Malmö-utställningen. Det här är handgjorda koppel av ekologiskt läder. Har inte sett något liknande någon annanstans.


När man har en hund med mycket päls är det väldigt snyggt med breda halsband, så att de syns. Dessutom känns det mer skonsamt för hunden med ett bredare halsband.


Har även nithalsband i mörkbrunt läder med upphöjda, runda nitar i chrome. Finns även i svart läder sedan tidigare. Även dessa halsband och koppel är handgjorda av vegetabiliskt garvat läder som gör materialet hållbart och utan gifter och kemikalierester.


Nitahlsband och läderkoppel finns även i en billigare variant från Polen. Det är ett väldigt mjukt läder som känns riktigt skönt i handen. Medan ovanstående halsband är av modellen halvstryp så är nedanstående modell vanligt läderhalsband med skärpknäppe.Sen har vi min favorit som tyvärr inte syns så bra på bilden. Det är halsband och koppel i svart läder med gröna "diamanter" med en sån fin lyster. Kopplen finns i olika längder varav de kortare är så snygga i utställningsringen. De långa kopplen är flätade i båda ändarna vilket gör det både snyggt och hållbart. Finns med pistolhake i mässing eller chrome. Nedan har Alzea ett utställningskoppel som inte är flätat utan nitat längst ner och istället för det matchande halsbandet har hon en"snakekedja" i mässing. 


Till sist så har vi kopplet som jag inte kan leva utan. Åtminstone skulle jag inte kunna gå ut med mina stora hundar utan detta. Det är ett sk. expanderkoppel som har en töjbar del i kopplet som reducerar eventuellt ryck i kopplet. Det skonar mina handleder liksom hundens nacke. Kopplet har en vadderad del vid handtaget vilket gör det skönt att hålla i handen. Kopplet har även isydda ringar så man kan ställa om längden och exempelvis knäppa det runt midjan. Alla som testat detta koppel är helt saliga. 


Det finns även halsband till med påsydd reflex. Det går att få halsbandet som halvstryp eller med snabbknäppe. 


Dessa halsband och koppel är tillverkade för att tåla tuffa tag då uppfinnaren som har patent på expanderkopplet och tillverkar dem själv. Hon tävlar i drag och ville ha funktionella, slitstarka och tåliga koppel och halsband. Ett tag testade hon att få dem uppsydda men det blev inte samma kvalitet. Jag använder mina koppel dagligen!


Det är bara en del av ovanstående koppel som ligger ute i webbutiken, de andra kommer läggas ut efter hand. Är du intresserad av något av ovanstående koppel redan nu så kan du skicka ett mejl till info@csigora.com. Som vanligt testas alla produkter innan de läggs ut i webbutiken. Så allt läggs inte in men ovanstående produkter är jag supernöjd med!

1 kommentar:

  1. Det där expanderkopplet borde jag nog verkligen fundera på... Har ju en herre här som gärna överraskar med att fara iväg i nya riktningar:)

    SvaraRadera