onsdag 19 oktober 2011

Regnoverall till hunden

Är det någon gång hunden kan behöva kläder så är det när det regnar. En våt hund blir snart en kall hund. Det gäller givetvis i första hund frusna hundar och hundar med väldigt lång päls. Hundars pälsar är också olika konstruerad. Många pälsar är vattenavstötande som t ex kuvaszens päls, där behövs knappast några regnkläder, men så finns det hundar vars päls fullkomligt suger upp allt regn. Om hunden behöver en regnoverall eller inte ser man därför i första hand på hunden. Fryser hunden? Känner sig hunden mindre rörlig? Blir pälsen tung av allt regn? Tar det lång tid för hunden att torka?

Det är inte enbart när det regnar som hunden kan bli väldigt blöt utan också när det är fuktigt i marken. Oftast är det då magen som ligger illa till, särskilt för små hundraser. Är det väldigt lerigt ute så kan även leran blöta ner hunden mer än man tror. Det är kanske inte det faktum att hunden blir blöt som är det största problemet utan att just vätan snabbt kyler ner hunden. Välj därför en regnoverall som täcker magen väl. Många täcken skyddar bara rygggen och sidorna. Då tycker jag personligen att en overall med ben är bättre.I CSiGORAs HUNDbutik har vi tagit hem riktigt regntäta overaller från Neo-Paw som är ett prisvärt alternativ.


Något högre i pris ligger våra regnoveraller från Hurtta. De är suveränt sydda för att passa många olika hundraser. Overallerna finns i fler storlekar än vanligt med utgångspunkt i hundrasers olika mått. Den är konstruerad så att det går att dra åt i midjan och kring halsen. På så vis sitter den väldigt bra på hunden även för exempelvis raser med lång rygg och korta ben!


Vi har även fått hem söta regnoveraller för de mindre raserna även om overallerna från Hurtta finns i riktigt små storlekar också. Overallerna från Neo-Paw och Hurtta hittar du redan i CSiGORAs HUNDbutik medan de mindre overallerna kommer läggas ut på hemsidan inom kort.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar