onsdag 5 juni 2013

CSiGORA på Roadshow - för att visa upp sina hundsaker!

För inte så länge sen var CSiGORA och hälsade på Marita som är hundinstruktör och problemhundsutredare. Vi lärde känna varandra när vi gick en gemensam kurs hos Hundtutbildningsgruppen. Marita tyckte jag skulle komma förbi och berätta om våra, lite annorlunda, hundtillbehör. Det är så det började: CSiGORAs Roadshow! Detta var andra gången jag träffade detta trevliga gäng i Blekinge. Sen dess har vi varit runt och hälsat på hos en del hundklubbar och privata hundinstruktörer. Vi känner att det är mer givande än när man enbart har en monter. Vi samarbetar därför med hundinstruktörer som vi tycker har en bra attityd till hund och hundträning.


I helgen körde CSiGORA mot Mörarp i Skåne för att träffa Marie som driver "Dogs - by Marie of Sweden". Hon hade samlat ihop ett rejält gäng hundägare med sina hundar. Vi fick här möjlighet att berätta om våra hundsaker och hur viktigt det är att hitta bra belöningar i hundträningen samt hur olika bungee kan få hundar riktig föremålsintresserade. Likaså visade vi våra praktiska koppel med dubbla handtag, expander som dämpar ryck och retrieverkoppel med dubbla stopp (för att bibehålla retrieverkopplets smidighet men undvika helstrypläge). Efteråt hade alla även en möjlighet att gå runt och känna på alla hundsaker.


Eftersom sommaren och värmen äntligen kommit presenterade vi våra suveräna kylprodukter från Aqua Coolkeeper. Kylan håller i sig upp till fem dygn! Många tror att dessa produkter ska kännas iskalla men det är helt fel. Det är inte meningen att hundarna ska bli kalla utan de ska bli svala och få en stabilare kroppstemperatur.

 

Vi visade även några av våra selar bl a nytillskottet Doggie Design American River som är speciellt utformad för att ge hunden en garanterat kvävningsfri promenad. Den patenterade designen gör att trycket på hundens kropp endast belastar bröstkorgen, när den drar.

Hundselen Doggie Design American River
Timmarna flög iväg och Marie bjöd på fika och trevligt bemötande. På plats fanns även Camilla Magnusson som är arrangör bakom en ny Hundmässa "för vanligt hundfolk" som kommer äga rum i Landskorna den 24-25 augusti. Camilla berättade att man ville sätta själva hundägandet i fokus. Det kommer finnas möjlighet att gå på föreläsningar, se uppvisningar, få information om hundvård, träffa föreningar och ideella organisationer och givetvis även shoppa praktiska hundsaker. Jag tror att det kan bli en jättespännande och lite annorlunda hundmässa. Läs mer om mässan här: Hundmässan 2013.


När vi nu befann oss så nära havet så passade vi på att ha en mini-semester. Vi begav oss till Nordic campings lyxiga anläggning Råå Vallar Resort för att få vila ut och skämma bort oss själva. En camping vi verkligen kan rekommendera, särskilt för alla med hund! Hur många campingar har eget hundbad och egen dusch för hundar? Läs mer här: Råskön helg på Råå Vallar Resort. Vi tackar även Marie för bilderna från vår träff som ni ser här i bloggen! Vill även du se vad CSiGORAs hundbutik har att erbjuda hittar du oss här: www.csigora.com.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar