tisdag 14 januari 2014

Joggingkoppel, midjebälten och nyheter från Hurtta

Nytt år, nya möjligheter. Dags att komma i form och varför inte ta med hunden på en joggingrunda? 

Det kan då vara skönt med ett bälte eller elastiskt specialkoppel. Dels för att få händerna fria men också för att slippa ryck för både din och hundens skull. Det gäller ju även för dig som tränar med stavar, då kan det bli lite knöligt att samtidigt hålla i ett vanligt koppel.

För stora och starka hundar så är MR-koppel som man kan fästa runt midjan helt suveräna. En nyhet är att de nu finns i olika bredd så att om man har en mindre hund så kan man beställa en smalare modell.

 Trixie joggingkoppel med midjebälte

Trixie har två riktigt prisvärda bälten där det ena är elastiskt runt midjan och du kan vrida bältet så att hunden spänns fast på sidan istället för framför. Det finns också mobilfack och liten väska för nycklar och hundgodis. Kostar endast 299 kr.

Trixie joggingkoppel med midjebälte
Har du en hund som drar mycket i kopplet så är ett fast midjebälte att föredra. Trixies joggingkoppel kostar 325 kr. För båda bältena från Trixie så ingår det elastiska kopplet.

För hundens del är det oerhört nyttigt att trava så om du kan hålla ett tempo där hunden slipper galoppera är det nyttigast för hunden. Tänk också på att även hunden kan behöva bra joggingskor om underlaget är hårt. De allra bästa skorna är utan tvekan Neo-Paws hundskor som har en riktigt bra sula och som verkligen sitter bra. Kostar från 269 kr paret. Det finns fler billigare skor men om du tänkt dig att jogga mer än en gång är det lika viktigt för hunden att ha ett par sköna skor precis som för dig!

Neo-Paws Regular Performance - hundsko 
Vill du inte ha hunden i ett bälte så är Hurttas jogginkoppel så praktiska. De är utformade så du slipper hålla i kopplet utan du trär handtaget över handleden och kan på så vis slappna av i handen. Jag använder dessa även för vanliga promenader då de är så sköna att hålla i. De är särskilt uppskattade vid stavgång när man vill ha hunden med sig på sin träningsrunda. En nyhet är att dessa joggingkoppel även finns i färgen En - som ibland även kallas pinjeträd. Denna mörkblå/gröna färg matchar exempelvis regnoverallen Hurtta Outdoors Slush Combat - En. Jag bara älskar den här färgen:


Dessa jogginkoppel plus selar, halsband och koppel i färgen en (pinjeträd) är nu skickade från Hurtta i Finland så om ungefär en vecka kommer du hitta dem hos CSiGORAs hundbutik på nätet. 


Sele i Hurttas nya färg en (pinjeträd)
Vi vill även passa på att tacka alla våra kunder för allt ni handlat hos oss under 2013. Ju mer ni handlar hos oss desto fler nyheter kan vi ta in och glöm inte att ni får poäng för allt ni handlar hos oss. Poäng som ger er rabatter på framtida köp! God fortsättning på det nya året!

1 kommentar:

  1. Åh om jag någonsin skaffar hund ska de där införskaffas helt klart :D
    //Tove

    SvaraRadera