fredag 5 december 2014

Är du olaglig?

Nu närmar sig tiden då vi oftare än annars vill hälsa på släkt och vänner. Den tid på året då vägarna fylls och tågen är fullbokade. Och självklart ska hunden med! En helt ny bärväska som du kan bära på magen är perfekt för de minsta hundarna. Kolla in denna magväska som heter Doxtasy Front Carrier. Hur mysigt är det inte att kunna bära hunden på magen? Men hos CSiGORAs hundbutik hittar du även bärväskor som ryggsäckar, tygburar och axelväskor. Tänk dock på att om du åker bil så är en tygbur inget bra skydd.


Om du inte redan vet det vill jag påminna om att det är olagligt att ha hunden lös i bilen. Om du blir stoppad av polisen får du idag böter för detta. Hunden ska sitta antingen i en rejäl bur eller ha ett säkerhetsbälte! Även om det finns krocktestade bilselar så är det enbart i en krocktestad bur som hunden är ordentligt skyddad. Ett exempel på en krocktestad bilbur är 4pets Proline Milan. Hos CSiGORA hittar du fler modeller anpassade för olika hundstorlekar och bilmodeller: Läs mer här: Krocktestade bilburar

Men har du ingen egen bil eller inte plats för en stor hundbur så är ett bra säkerhetsbälte ett vettigt alternativ. Jag har två favoriter. Den ena är Kurgo som inte har några plastdelar och som kan användas som en vanlig sele också. Den har D-ring både vid bogen och på ryggen. Den andra selen är Clix säkerhetsbälte som är så enkelt att ta på och av och som du sätter fast direkt i säkerhetsbältets uttag.
Kurgo Tru-Fit Smart förstärkt säkerhetssele
Om du sällan åker bil så kan du ha ett säkherhetsfäste som du fäster på den sele hunden har och direkt i bälteslåset. Det är en smart lösning om man någon gång åker taxi med hunden eller åker med en vän. Den tar ingen plats och du kan ha alltid ha med dig den i handväskan om du och hunden tillfälligt åker bil. De kostar inte heller många kronor, såvida du inte vill ha ett som matchar din Puppia-Sele!

Något som många glömmer bort är att inte alla hundar kan hoppa in och ur bilen själv. Unga hundar, gamla hundar och hundar med ledproblem ska alltid få hjälp in och ur bilen och då är en hundramp väldigt smidigt. Men en frisk hund ska inte heller hoppa högre än sin egen mankhöjd, såvida den inte är tränad för detta, som en vältränad agilityhund. Och då menar jag i första hand hoppet ur bilen, det är en enorm tyngd och kraft som hamnar på frambenen vid ett hopp ur backluckan. Det finns många bilramper att välja på. Min favoritramp är Easy Step Proline hundramp som egentligen är ett tillbehör till Prolines bilburar men som kan användas till vilken bil eller hundbur som helst. Den kan dras ut och bli väldigt lång samtidig som den går att dras ihop så att den nästan inte tar någon plats alls när den inte används. Läs mer här: 4Pets ProLine EasySteps hundramp Jag gillar även att den är väldigt behaglig att gå på för hunden.


För de mindre hundarna kanske det räcker med en bra sele med handtag på ryggen så man kan lyfta hunden i och ur bilen eller vid andra tillfällen när hunden kan behöva lite hjälp. Då är selarna från EQDOG riktigt bra. De har en klassisk hundsele som är så skön för hunden och en mer avancerad om man kan bygga på med packväskor. Läs mer här: EQDOG Pro HarnessCSiGORA önskar er en trevlig och säker resa! Och glöm inte bort - inga lösa hundar i bilen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar