tisdag 21 april 2015

Sötchock!

Jag fick några bilder från Amanda som skaffat sig en ny Aussievalp. Det är en importerad tjej som kommer kallas för Maj. Passar ju bra då de redan finns en Juni i familjen. Maj är så bedårande söt så man bara smälter.


Och givetvis har Maj sele på sig. Det borde egentligen alla valpar ha eftersom de i denna ålder inte kan gå i koppel men också är väldigt spralliga. Valpar är dessutom mycket mer ömtåliga än vuxna hundar och halsen och nacken är en väldigt känslig region.


Den sele Maj har på sig är Hurtta Outdoors Active. Det är en sele som fått både ris och ros. Det är en hundsele som man älskar eller hatar. Den kritik selen fått är att banden glider så att man får spänna om selen hela tiden. En del hundar med smalt mellan frambenen har svårt att ha en sele med så bred vadderad bröstlapp. Det är dock inte alla som upplever det så och selen har även många som tycker att det är den bästa sele de haft. Praktisk när man har en valp att man kan justera storleken på selen både runt hals och bröst. Den är dessutom mjuk och behaglig och har ett bekvämt handtag på ryggen.


Du kan läsa mer om Maj och hennes familj i Amandas egen blogg. Jag är imponerad att Amanda hinner med dels egna småbarn, 2 vuxna hundar som hon tränar och tävlar med och nu en valp! Vill du läsa mer om selen som Maj har på sig så hittar du den här: Hurtta Outdoors Active. Färgen Maj har på selen kallas körsbär hos Hurtta. Missa inte heller att det finns matchande koppel till. Till en valp skulle jag välja ett stretch koppel med vadderat handtag.

1 kommentar: