torsdag 21 februari 2013

Hur man får bukt med svampinfektion

I CSiGORAs hundbutik har vi nu fått in ytterligare en produkt i Ann-Marie Hammarlunds serie hundtillbehör. Detta är dock inte ett kosttillskott utan ett riktigt bra bakteriedödande pulver. Det är AH Kloramin T som ska spädas ut med ljummet vatten. Det har visat sig vara grymt bra mot svampinfektioner under tassar, i öron, mellan tikens juver och runt sårbildningar.


Vi som har vita hundar ser snabbt när svampen får fäste under tassarna och undersidan ser alldeles brun/röd ut särskilt om där finns mycket päls. När vi ska ha valpar brukar vi kontrollera att tiken inte fått svamp runt juvren  Det är lätt hänt när juvren sväller, då det kan bli fuktigt under magen särskilt om tiken har börjat läcka lite mjölk. Det är en perfekt miljö för svampinfektioner att frodas. Om man inte får bukt med svampen i detta stadium så är det stor risk att valparna får svampinfektion kring nosen när de diar. Det syns tydligt på vita valpar, de blir alldeles bruna runt nosen.

På vita hundar är det lättare att se var svampinfektionen trivs!
Du kan använda kloraminlösningen för att tvätta dina händer vid exempelvis valpning eller i andra sammanhang när du vill hålla extra rent. Även om den här lösningen är rejält utspädd så ska man använda den med försiktighet. Det är bra om man förhindrar hunden att initialt slicka på områden som man behandlats. Skulle det ske är det dock ingen fara med den lilla mängden. Men skulle hunden få i sig större mängd ren kloraminlösning då föreslår Ann-Marie Hammarlund att du bör ger hunden stora mängder mjölk.

CSiGORAs hundbutik kan du köpa alla Ann-Marie Hammarlunds produkter och du hittar kloramin här: AH Kloram in T

Alla AH-produkter tillverkas i ren miljö i godkända lokaler av Eurogroom AB, som köpt recepten och rättigheterna till Ann-Marie Hammarlundprodukter. Det är dock CSiGORA som framöver kommer sköta distributionen till intresserade återförsäljare. Har du ett företag inom hundbranschen och vill bli återförsäljare av Ann-Marie Hammarlunds suveräna produkter - då kan du höra av dig till Dan eller Christina på info@csigora.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar