lördag 17 augusti 2013

Ekologiskt och hälsofrämjande för din hund!

Några av höstens nyheter i CSiGORAs hundbutik är de fräscha och miljö-vänliga matskålarna för hund eller katt från amerikanska Van Ness. 
Snyggt formgivna skålar som är hållbara och lätta att diska och hålla rent. Men det bästa av allt är nog att de är mycket energisnålt tillverkade och utformade enbart av naturliga växtmaterial som bambugräs och risskal! Till bra priser dessutom, från 35 kr!

Färgerna är i jordton och består även de av naturliga ingredienser baserade på soya. Skålarna är certifierade av USA's jorbruks-departement som BioPreferred, en certifiering som visar att Van Ness Eco Dish matskålar är en bra produkt om vi vill ha ett hållbart samhälle. Det känns bra!

Skålarna är faktiskt helt återvinningsbara, bara att stoppa i komposten om du vill bli av med dem!

Men, det vill du nog inte, för de är både funktionella, hållbara och snygga!

Ska vi kritisera dessa ekologiska matskålar för hund eller katt, så är det väl att de kan "halka omkring" lite på hala golv. Så ett matskålsunderlägg av något slag kan vara bra att ha i såna fall.

En annan nyhet i butiken är Pure Lanolin - en vårdande och mjukgörande salva baserad på lanolin och mandelolja. Lanolin är ett naturligt fett som utvinns ur fårull och som inte täpper till porerna. Den är organisk, giftfri och helt nedbrytningsbar. Pure Lanolin med mandelolja är suverän till småsår, eksem, spruckna trampdynor, ömma juver, torr hårbotten och kan även fungera som inpackning till torr och sliten päls!

Tillverkaren Lanolin Collection skriver själv att: "Lanolinet absorberas i hudens hornlager (lanolinets struktur är mycket lik hudens) där det minskar fuktförlusten och återger torr och sprucken hud elasticiteten. Lanolin förhindrar att irriterande ämnen tränger in i huden och håller sårområden mjuka."

Faktum är att detta är en så bra salva att du kan använda den till dig själv!

Vi skulle också vilja flagga för en produkt som funnits med sedan CSiGORAs hundbutik startade. Det är våra suveräna hundkoppel som är tillverkade av vegetabiliskt garvat läder, helt fritt från gifter och kemikalier. Det är koppel som bara blir vackrare med åren och som håller sig mjuka i alla väder. Här är några exempel:  Noble Elegance, Noble Classic och Noble Decor.

En suverän present är även våra ekologiska kökshanddukar med djurmotiv. De kommer från Ekelunds - Linneväveriet i Horred som även tillverkar luktfria diskdukar av bomull och bambuviskos. Bambuviskosen innehåller ett ämne som hindrar bakterietillväxt och på så vis även dålig lukt. Och de fungerar suveränt! Inte bara som diskduk även till att torka hundnosen med, efter maten!

Tyvärr har många handdukar med hundmotiv utgått ur Ekelunds sortiment. Ett motiv, som vi har specialbeställt, och därför finns i vårt lager är Long Dogs! Kolla in den handduken och många fler här: Ekologiska handdukar från Ekelund.

Till sist, vem vill inte ge sin fyrbenta vän ett naturligt torkat och giftfritt tuggben? Helt fritt från gifter och kemikalier. Då ska du givetvis välja våra älgtuggben! Du är även välkommen att kika runt i CSiGORAs hundbutik för massor av riktigt bra hundtillbehör.

1 kommentar:

  1. Hmmm...
    Den där matskålen skulle Jesper kanske gilla. Han har lite svårt för de djupa numer.
    Går in och kollar.

    SvaraRadera