måndag 14 oktober 2013

CSiGORA var på ZoorfExpo i Örebro


CSiGORAs hundbutik var i helgen på ZoorfExpo 2013 i Örebro. ZoorfExpo arrangeras av ZOORF, som är branschorganisationen för ansvarsfulla butiker i zoobranschen, till vilket hundbutiker räknas. CSiGORA är medlemmar i ZOORF. ZoorfExpo är ett av de bästa tillfällena att se nyheter vad gäller produkter som kan vara intressanta att sälja i en hundbutik. 

Vi hittade också några intressanta nyheter som inom kort kommer att presenteras i butiken. Till exempel kommer ett antal olika ultrahållbara och finurliga interaktiva leksaker från amerikanska West Paw Design att komma in i sortimentet inom kort. Kanon för kastlek, belöning och aktivering. De flyter i vattnet dessutom! Tillverkade i USA, ekologiskt vänliga och garanterat giftfria, återvinningsbara samt kan diskas i maskin. Och det bästa av allt - dessa unikt hållbara hundleksaker säljs med livstidsgaranti! Det passar bra in i CSiGORAs filosofi! Här nedan syns Zogoflex Tizzi.


Hurtta kommer med en del snygga och praktiska nyheter men de kommer in först till våren så de får vi återkomma till. Däremot kommer de här jättepraktiska klövjeväskorna från Trixie in i CSiGORAs sortiment redan nu. Perfekt för höstvandring i skog eller fjäll, eller till skidturen nu i vinter!


Den nya selen Fusion vadderad med mjuk neopren är både praktisk och mycket prisvärd!


På hundtuggsfronten händer ett och annat. Vi ser att intresset av att erbjuda naturliga, miljövänliga och högkvalitativa alternativ till det stora utbudet av massproducerat godis av lågkvalitativa råvaror som finns. Det gillar vi. Våra vänner på RAUH! i Finland som tillverkar de suveräna älgtuggbenen vi säljer har kommit med en liknande produkt, tillverkad enligt samma naturliga filosofi, men producerad av nordisk kohud. Tillverkade helt utan tillsatsämnen och torkade enligt traditionella metoder. Vi tror mycket på dessa som ett lite billigare alternativ till de populära tuggbenen av älghud.


En annan tuggvänlig nyhet som inom kort kommer in är smarriga Laxtuggben i finska Racinels Primal-serie. Endast naturliga råvaror, utan konstgjorda färgämnen eller tillsatser, långsamt torkade i ugn, vilket bevarar näringsämnena! Vår kuvasztik Czabina testade ett igår och gav omdömet lysande! 


Vi deltog också i ett mycket intressant seminarium med norska hundfodertillverkaren Appetitts produktutvecklare dr Hallgeir Sterten som berättade om fodersammansättningens betydelse för hundar som arbetar mycket, till exempel jakthundar, draghundar och vallhundar. Mycket intressant och vi konstaterar att vårt hundfoder från Appetitt har oerhört många fördelar jämfört med andra foder då råvarorna som används alltid är av högsta kvalitet och sammansättningen vilar på en stabil vetenskaplig grund!

Dr Hallgeir Sterten (foto: Appetitt)
En mycket intressant helg i Örebro som kommer avspeglas i CSiGORAs sortiment under kommande månader! Välkommen kika in i butiken redan nu!

5 kommentarer:

 1. YES superbra leksaker dom där West Paw Design leksaken :D

  SvaraRadera
 2. Tackar dig för tipset Sara, tror det kom från dig!

  SvaraRadera
 3. Marita Askblom14 oktober 2013 16:43

  Selen såg snygg ut!!

  SvaraRadera
 4. Åh så spännande! Gillar klövjeväskan!

  SvaraRadera
 5. åh dit hade jag också velat vara på :-)

  SvaraRadera