fredag 13 mars 2015

Äntligen har agilityboken Grunden är GRUNDEN av Mikaela Holegård kommit till CSiGORA

Boken, Grunden är GRUNDEN - Över 100 kombinationer och övningar till din agilityträning (2014) är skriven av Mikaela Holegård. Hon kände att det fanns ett stort behov av en lättöverskådlig bok som visar hur agilitytränigen kan varieras.

CSiGORAs hundbutik har ju inte något stort sortiment böcker och om vi tar in en bok så är det för att den håller mycket hög kvalitet. En som tipsat oss om denna bok  är Sara Jansson som tagit Guld i SM i lag Agility men även kvalat in till SM individuellt med sin pumi Stimm. Just nu tränar hon en unghund och då behöver man många tips hur träningen kan utvecklas. Så här beskriver Sara boken:

Att komma på övningar och banor till träningspassen kan ibland vara svårt när idéerna tar slut oavsett om man är nybörjare eller van agilityförare. I boken Grunden är grunden finns över 100 övningar som man kan vända och vrida på och testa olika varianter av. 

Boken är enkelt utformad och börjar med små övningar och byten. Övningar som bara kräver två hinder, vilket är  perfekt som inspiration när man tränar en unghund eller ska lära in nya moves : )

Övningarna blir svårare och svårare ju längre in i boken man kommer och där bjuds man på längre kombinationer och banor. Hela tiden får man tips och utmaningar om hur man kan tänka och hur man kan testa att placera sig.

Till boken finns något så fantastiskt som tre filmer på Youtube där man kan se bytena som tas upp i boken.Boken är tålig och lätt att bläddra i med sitt kraftiga papper, laminerade omslag och spiralbindning . Boken kan på så vis utan problem följa med i träningsväskan eller bli liggandes i bilen utan att bli förstörd.

Du hittar boken hos CSiGORA: Grunden är GRUNDEN

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar