söndag 10 maj 2015

Tipsa om dina bästa belöningar och vinn ett presentkort på 500 kr!

CSiGORAs hundbutik förespråkar belöningsbaserad inlärning då det ger mer motiverade hundar. Vi människor har många gånger rätt dålig fantasi när det gäller att belöna våra hundar. Att hitta alternativ. Och hur ofta använder vi inte slentrianmässigt godis utan att reflektera över vad vår hund gillar allra bäst? Hundar är olika och hundar gillar olika! Men vad gillar just din hund bäst?


Pipleksak, springa, hämta, matte - vad är bästa belöningen?
Foto: Sara Jansson
Vi på CSiGORA utlyser härmed en tävling där du kan vinna ett presentkort på 500 kr där du kan köpa vad du vill i nätbutiken, inte till dig utan vad din hund skulle uppskatta mest. Alltså inget nyttotänk här inte ;)

Drömmen om ett riktigt gott godis! Foto: Amanda Pettersson
Du bör också tillåta att vi använder din kommentar i en sammanställning av belöningar i ett framtida
blogginlägg. Vi behöver också din mejladress, antingen i kommentaren eller om du vill vara anonym så skickar du ett mejl till: info@csigora.com. Om du har en bild på din hund med sin belöning kan du mejla den också men det måste vara en bild som vi får rättigheten att publicera i ett framtida blogginlägg.

Det bästa Misha vet är "Give me five". Foto: Sara Jansson
Vi behöver också din hjälp att sprida denna tävling på sociala medier (FB, blogg, instagram eller twitter).

Den här vill jag ha! Foto: Jonna Ahlberg
Vi vill att du här i bloggen, i kommentarsfältet, skriver vilken belöning din hund gillar allra bäst. Vår förhoppning är att alla tips ska öppna ögonen för andra. En belöning behöver inte vara en sak eller något ätbart utan så mycket mer.

Den är min! Foto: Amanda Pettersson
Hur utser man då en vinnare? Det är ju omöjligt att plocka ut det bästa eller mest originella förslaget då belöningar inte kan generaliseras. Vinnaren utses därför slumpmässigt av alla bidrag. Förslagen kommer sammanställas till ett blogginlägg som vi hoppas ska ge många hundägare nya idéer eller få dem att tänka nytt. Så vår fråga till dig är: Vad är bästa belöningen för din hund? 


Träning ska vara kul! Foto: Sara Jansson

Tävlingen pågår till den 1a juni 2015.

www. CSiGORA.com

14 kommentarer:

 1. Hojt älskar allra mest att jag kastar en sak som piper som han sedan kan springa omkring och "pipa" med - den stora Kong Squeezz Ring tillexempel <3

  SvaraRadera
 2. Min Csigora Yamaican Queen (Majken) Gillar att belönas med att jag säger Braaaaaa å klappar om henne lugnt å fint och ordentligt mellan momenten sen när vi e klara med passet får hon sin boll

  mailar bild / Maritha

  SvaraRadera
 3. Hugos bästa belöning är att pussas och Molle älskar att springa runt några ärevarv runt gården innan nästa övning! :)

  SvaraRadera
 4. Mina tre hundar har en favoritbelöning och det är när de får jaga mig när jag springer iväg och när de hinner ifatt får de en överraskning ex kattmat blötfoder eller pipleksaker!

  SvaraRadera
 5. Lite olika beroende på vad jag vill ha fram i träningen, Boll och leksaker med långa snören ökar jakten och viljan att springa och ta i, Att ha två leksaker som ser likadana ut är det bästa när man vill träna bytes lekar tycker jag.
  Vid lugn träning använder jag mat godis eller en roller som är perfekt när hunden behöver lugna ner sig lite.

  SvaraRadera
 6. Jag brukar ha ett par olika grejer i fickan; ett par olika typ av godis; ngt hårt och ngt mjukt, och ett par leksaker, och sedan försöker jag byta mellan godis, leksak och röst, så att min hund vet inte automatiskt vad som kommer. :)

  SvaraRadera
 7. Quinte's favorit är nog när jag först applåderar åt honom, säger bra, "knuffar" honom med händerna och sen kasta iväg en pipleksak :D
  Så svårt att förklara hur jag menar med att "knuffa" honom, men det är typ samma sak som när man har dragkamp med hunden och peppar den med händerna :)
  Han ääääälskar även nästan alla sorters godis, men ju mjukare desto bättre :)

  SvaraRadera
 8. Lucky, som är en trefärgad sheltie på 14 månader, har lite olika favoritbelöningar.
  Han älskar godis, och det är väldigt bra och praktiskt att använda när man tränar lite vardagslydnad, hinderinlärning inom agility och olika tricks. Sedan älskar han också att ha dragkamp och att springa efter saker och det är (enligt mig) väldigt praktiskt när man tränar mer agility, alltså när man har flera hinder i rad. Det han gillar mest att springa efter är tennisbollar och sedan gillar han att ha dragkamp med det allra mesta, t.ex. fårskinnsleksaker och töjbara mjukdjur.

  Mejl med mejladress kommer!

  SvaraRadera
 9. Miley, staffe på 1,5 år, var som valp väldigt kinkig med sina godisar. Ville inte göra något för de vanliga gosakerna - till jag åt min första banan framför henne! Då blev hon helt vild! :D Sen dess har hon fått banan i olika former; torkad, fryst, mosad i kong, ja allt! Men bästa belöningen är nog att få springa fram till barn och pussas ändå! ^^

  SvaraRadera
 10. Greta är väldigt förtjust i när matte piper till i ett glädjetjut och slänger iväg en godis som hon får jaga. Det pirrar till i hela hennes lilla kropp och hon blir sådär alldeles stolt-busig :)
  petwinh@gmail.com

  SvaraRadera
 11. Eftersom jag har flera olika hundar som alla ser olika saker som belöning, så listar jag varje hunds favoritbelöning här nedan.

  Milo: godis i alla dess former, som kastas iväg så han får jaga efter. För att göra det hela ännu bättre så ska även jag jaga efter godiset tillsammans med honom, så vi tävlar om vem som kommer fram först (självklart får han alltid vinna!). En annan stor favorit är färsk, rå lax i små bitar som han får mumsa i sig ur en snusdosa - snusdosor är grymt bra belöningsburkar!

  Dixon: Dixon älskar godis med så högt köttinnehåll som möjligt, tex ZiwiPeak, egentorkad lever eller Vildmarken by Åre. Hans favoritleksak är en gosedjursapa som är större än han själv. Apan har långa ben och armar, och en pip i magen. Denna älskar Dixon i alla sorters lekar, att kampa med, att jaga efter om den kastas iväg, att jag smyger på honom och försöker ta den när han har den, eller att han leker med den själv och "dödar" den, gärna att den slår honom lite lätt på kroppen när han skakar den också.

  Embla: har tre absoluta favoriter. En fårskinnskampis med boll och bungee, från märket Tug-e-nuff - helfestlig att kampa med! En egengjord fleecefläta med en Fantastic foam ball på också, som gärna slår henne lite lätt när hon skakar den - denna är rolig att både kampa med, jaga efter eller att "döda. Sista favoriten är en boll från Rogz, Grinz. Denna är allra roligast att jaga efter och sedan lägga i munnen så hålet i bollen hamnar neråt tungan, sedan biter hon på den så det blir ett slags vakuum i bollen så tungan "sugs" in, så den till sist sitter fast på tungan och ger sugmärken.

  Marley: absoluta favoriten är att jaga efter en liten fårskinnsgodisficka med köttbullar i.

  SvaraRadera
 12. Dollys favoritbelöning är nog att få stjäla t.ex. en vante eller mössa och sedan kampa med det, helst ska man spela lite teater när hon har tagit föremålet också. Att bara springa tillsammans allt vad vi kan och leksaker där man kan gömma godis är också mycket populärt.
  Mejl med bild och adress kommer.

  SvaraRadera
 13. Sheliten jag hade tyckte det var svårt att hålla fokuset och koncentrationen i lydnaden. Funderade på om det kunde vara belöningen som inte fick honom på tårna och verkligen försöka mer.
  Efter många om och men så ordnade vi planingångar där externbelöningen var en snygg tjej som han fick flörta med ;)
  Blev en helt ny hund! Tävlade med svansen på topp och ögonen lyste! :)
  Linda.sandin@hotmail.se

  SvaraRadera