söndag 9 augusti 2015

Ekologiska välgörande oljor för hund

I veckan hade jag ett så spännande möte med Katties Åkesson från Me Anima. Hon har under ca 20 år arbetat professionellt med aromaterapi inom humanvård. Något som hon vidareutvecklat och även tagit fram nya recept där endast ekologiska oljor från växtriket används. Aromaterapi utgår från eteriska oljor som i sin koncentrerade form är så effektiva att de blandas ut med vegetabiliska oljor för att inte bli för starka.

Katties har under en tid utvecklat oljor till djur och jag har fått testa några oljor till mina hundar. Jag har under en längre tid försökt hitta bra salvor till min ena hunds trampdynor. Han biter nämligen av sig sina klor och när han känner sig stressad slickar han även på trampdynorna så de blir såriga. Jag ville ha något som både läkte hans trampdynor men också som kunde verka välbefinnande.

Den första oljan vi fick testa tyckte han var så god att han slickade mer på sina tassar. Han blev dock inte dålig i magen av all olja han slickade i sig. Men jag fick ändå hålla lite koll på honom så att oljan fick tid att verka och att alla vitaminer verkligen trängde in i trampdynorna. Jag tror ändå att detta kan bli en väldigt bra basolja för tassarna, särskilt på vintern. Den kladdar inte och innehåller inget vatten så man kan ha den även vid många minusgrader.

Den andra oljan vi fick testa innehöll högre dos eteriska oljor av bl a lavendel så då fick han ha tratten på sig när jag precis smörjt (ca 30 minuter). Med denna olja har trampdynorna på Misha börjat läka jättefint och han verkar dessutom må bättre mentalt och har därför slickat mindre på sina tassar. Denna olja kommer bli suverän för hundar som slickar sig på tassarna, kanske av stress, oro eller bara som en dålig vana. Och även för trampdynor som behöver lite extra vård under en tid.

Mishas har fått testa oljor för sina såriga trampdynor
Katties oljor kan inte jämföras med många av de salvor och produkter som säljs till hund då de många gånger är väldigt utspädda. Det innebär att oljorna från Me Anima bör användas i mindre dos och att flaskorna inte får förvaras så att hund eller barn kan få i sig hela innehållet. Detta trots att endast naturliga råvaror används utan några onaturliga tillsatser.

Jag är så överlycklig och tacksam att Katties lagt ner så mycket arbete på att få fram bra oljor även för våra djur. För mig känns det bra att de är svensktillverkade och att Katties är så öppen med vad de innehåller även om själva recepten är "hemliga". Nu är ett par oljor under produktion och detta är definitivt ingen hemmablandning. Endast naturliga och ekologiska oljor av mycket hög klass används och blandas av kemister i godkända laboratorier.

Poängen med eteriska oljor är att det tas upp av kroppen via blodsystemet och verkar på så vis inte enbart på ytan utan påverkar även våra känslor och sinnesstämning. Jag är imponerad över vilken kraft det finns i eteriska oljor och jag ser fram emot att kunna erbjuda dem till andra hundägare. Det har varit spännande att vi har fått vara med och testa oljor för bland annat tassar, öron, klor och mot stress. Det här med Aromaterapi är något av en ny värld för mig. Jag tänker därför gå på en Clinic som hundinstruktören Marie Ström anordnar den 18 september med Riekje van Zanten. Läs mer om denna Clinic här: Aromaterapi 18 september. Den äger rum i Mörarp utanför Helsingborg. Vill du ha egen hund med så får du skynda dig att anmäla er då endast 5 hundar får vara med. Observera att denna Clinic handlar om Aromaterapi  för hund i stort och inte har ett direkt samband med oljorna från just Me Anima.

Jag måste erkänna att jag börjat använda Me Animas oljor själv. Många spa och skönhetssalonger använder oljor från Me Anima, men de går även att köpa för privatpersoner på Me Animas hemsida. Faktum är att Katties olja för tatuering har blivit något av en succé då det visar sig att eftervård med Me Animas specialolja går snabbare och blir finare efter en nygjort tatuering. Ta gärna en titt på Katties hemsida: Me Anima. Och håll även utkik efter de specialtillverkade oljorna till hund som kommer under senare delen av detta år. Oljor för både inre och yttre hälsa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar