onsdag 23 november 2011

Ekologiska kökshanddukar

Syftet med CSiGORAs HUNDbutik är att erbjuda funktionella och hållbara produkter med snygg design. Ett exempel på detta är våra ekologiska kökshanddukar från Ekelund, väveriet i Horred. Vi har flera handdukar, dukar och luktfria diskdukar med olika djurmotiv. Vad sägs om dessa katter designade av Jakob Brandqvist?
Eller denna sockersöta handduk designad av Jessica Börjesson:


Long Dogs, designad av Birgitta Nyhrén, har blivit en riktig klassiker som hängt med länge:


Det jag framförallt gillar med dessa handdukar är att de inte enbart är en prydnad för köket utan att de är så bra att använda, de känns sköna i handen och har så god uppsugningsförmåga. Detta kan man läsa på Ekelunds hemsida

Under varumärket Ekelund tillverkar vi bara varor i 100 % naturfibrer. Vi följer våra gamla traditioner från den tid då allt ingick i det naturliga kretsloppet. Naturfibrerna har dessutom de bästa egenskaperna för ändamålet. Man får inte förglömma glädjen av ögats intryck skapat av naturen, strukturen och känslan för handen.

Ekelund har en lång tradition av svenskt hantverk av högsta kvalitet bakom sig. På senare år har de blivit särskilt uppmärksamma med tanke på den luktfria diskduken av naturligt antibakteriellt material. Vad sägs om denna söta diskduk, designad av Birgitta Nyhström:


Gå gärna in på Ekelunds hemsida och kika runt, är det något motiv du är intresserad av som inte finns i webbutiken så kan vi beställa hem det. Det tar normalt 7-10 vardagar. Skriv då ett mejl till: info@csigora.com Kanske denna roliga handduk, designad av Veronica Seipel, faller dig i smaken:

Klicka här för att stänga fönstret.

Eller kanske ett mer traditionellt mönster som denna med jaktmotiv:

Klicka här för att stänga fönstret.

Motivet ovan finns även i form av dukar, löpare, tabletter och servetter. Nu till jul så har vi dessutom beställ hem dessa handdukar, du kommer snart de dem dyka upp i CSiGORAs nätbutik

Klicka här för att stänga fönstret.
Domherrar av Nancy Bladfält

Klicka här för att stänga fönstret.
Julkaramell av Veronica Seipel

Vilket motiv man än föredrar så är Ekelunds textiler en riktigt bra present eller julklapp. Du behöver aldrig vara rädd för att personen ifråga redan har dessa då man alltid kan ha flera. Dessutom behöver alla kökshanddukar och disktrasor. Det medföljer en brochyr om Ekelund och om du vill kan du få med en kostnadsfri presentkartong.

Klicka här för att förstora
Duken Hjärtans fröjd av Betty Svensson

Eller kanske vill du som jag, unna dig själv något fint i köket eller kanske vill du göra lite extra julfint, då hittar du vad du söker i CSiGORAs HUNDbutik, gå till julstämning eller  presenter i menyn. Eller kika runt på bland motiven på Ekelunds hemsida!

Klicka här för att stänga fönstret.
Attebladerose - gammalt norsk mönster

Förvisso kan man väl inte säga att dessa handdukar handlar om hundens behov. Men även hunden eller katten har ju skålar som ska diskas varje dag. Och är man djurvän så känns det extra bra med en ekologisk handduk! Om du har svårt att bestämma dig så ger jag gärna råd och du kan också komma förbi butiken.

Klicka här för att förstora
Appletwig av Birgitta Lamm-Cederholm

Till sist vill jag rikta ett stort tack till Team Nelson som fick mig uppmärksam på dessa fina produkter. Det började med att jag vann en tävling på Team Nelsons blogg och vann en riktigt fin diskduk. Nu kan jag inte vara utan dem!

3 kommentarer:

  1. Oj, det var skoj. Där ser man, nu blev jag glad.
    Ulf

    SvaraRadera
  2. Vill VÄLDIGT gärna skaffa katthandduken med tiden!
    Är det samma material som torkduken med hjärtan? I så fall helt suverän med uppsugning. (Och håller färg o form,kan en bra misstänksam konsument tala om.)

    SvaraRadera