tisdag 13 mars 2012

Bästa hundgodis

Nu drar en ny tävling igång! Vinnaren får en korg med valfritt hundgodis och hundtugg för 300 kr från CSiGORAs HUNDbutik. Dessutom kommer den här tävlingen resultera i en receptsamling för hundgodis som alla kommer få del av här på bloggen! Det blir perfekt godis att ha med till hundarna på träning eller vårens picknick!


Vad du ska göra är att dela med dig av ett hundgodisrecept som din eller dina hundar uppskattar. Dela bara med dig av recept som du själv har komponerat eller som du har tillstånd att publicera. Mer allmänna hundgodisrecept som inte "ägs" av någon kan du också skicka in!

Jag vill att du skriver ditt recept med ingredienser här i kommentarsfältet.Ge även receptet ett namn! Se också till att skicka receptet med dess nam till: info@csigora.com  Döp mejlet till "hundgodis". Skriv också ner ditt namn och kontaktuppgifter så att jag vet hur jag ska nå dig. Om det är ett långt recept kan du skriva receptets namn här i bloggen och enbart mejla ditt hundgodis-recept! Skriv inte enbart ingredienserna utan även hur ditt hundgodis bäst tillagas!

En tanke är att testa en del recept och ta lite bilder! Det skulle ju kunna bli en liten e-kokbok för oss hundvänner! Har du någon egen bild som du äger rätten till får du gärna skicka med den också. Men skicka enbart bilder som jag har tillåtelse att publicera i vår gemensamma receptsamling och här på bloggen!

Hur utses då en vinnare? Ska mina hundar vara smakpanel? Det tar nog för lång tid att provbaka allt för att utse en vinnare - då skulle ni få vänta allt för länge! Så det kommer helt enkelt bli så att lotten får avgöra.

Tävlingen pågår hela mars! Vinnaren utses den 1 april! Vinnare får själv fylla sin godiskorg då jag vet att hundar gillar och tål olika saker. Gå in i CSiGORAs nätbutik och kolla vilket hundgodis du skulle vilja vinna. Är det något som du verkligen skulle vilja ha får du gärna trycka på "gilla" knappen! Sprid också denna tävling till dina vänner! Ju fler som deltar desto bättre receptsamling får vi alla ta del av!

Utbudet av hundgodis i CSiGORAs hundbutik kommer fyllas på innan vinnaren dras, då allt ännu inte finns utlagt i nätbutiken! Jag ser fram emot massor av spännande recept på hundgodis!

12 kommentarer:

  1. Superenkelt levergodis:

    Skär skivbar leverpastej (gärna billigaste sorten) i skivor, ca 2 mm tjocka. Torka utbredda på plåt i ugn i max 100 grader tills de är riktigt torra.
    Suveränt enkelt att göra och kladdar inte i fickorna. Hundarna älskar verkligen detta godis!

    SvaraRadera
  2. Chicken beats!
    Enkelt, billigt, nyttigt, uppskattat

    Sprid ut färska kycklinghjärtan på en plåt och torka i ugn på 100 grader till önskad konsistens, antingen hårda (som är lätta att ha i ficken) eller som jag föredrar fortf. lite mjuka.

    SvaraRadera
  3. Hemmagjorda köttbullar är absolut bästa träningsgodiset.Som vanligt men utan kryddor köttfärs ,ägg, ströbröd o mjölk, blandas o stekes delas i kvartar o sen in i frysen.
    Sen är det bara o fylla lilla specialburken o så tinar de perfekt i fickan. Jag lovar att de går hem emma rudbeck
    emmar23@hotmail.com

    SvaraRadera
  4. Banyas gottor (allergi vänliga)

    Många hundar är idag allergiska mot en del slags kött och tillsatsämne i köpta produkter. Oftast är det kyckling, ox och griskött samt de saker som innehåller mycket protein. Det här godiset gjorde jag till Banya när vi fick veta att hon var allergisk och uteslutande skulle ha någon kött sort som hon inte tidigare fått.Hon fick heller inte äta det som inte innehöll några tillsatser.

    Något slags lammkött, vilket du väljer är upp till dig. Skär det i ca 5 mm tjocka skivor. Det spelar egentligen ingen roll vad för kött man använder och har man tillgång till viltkött går det lika bra.

    Dela så det blir ca 2x2 cm.
    Ett tips är att skiva det när köttet är lite halvfryst. Lättare att hantera då.

    Lägg det på bakplåtspapper och torka det i microugnen på lågvärme.

    Konsistensen kan du själv välja. Mjukt, halvsegt eller helt tort. Därför varierar tiden mycket.
    Banya föredrog de sega bitarna.

    Helena o Banya

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hon fick heller inte äta det som innehöll några tillsatser ska det ju stå...

      Radera
  5. Torkat grishjärta - Absolut enklaste och samtidigt godaste enligt mina hundar OCH katten :)

    Köp ett grishjärta - skiva i halvcentimeter tjocka skivor. Skär bort fett och lägg på plåt med bakplåtspapper. In i ugnen på 100 grader (gärna varmluft och tork, men vanligt går bra om man lämnar luckan lite öppen)ca en timma så ytan är torr och ta ut och klipp i lagom bitar. In i ugnen igen och sänk temperaturen till mellan 50-75 grader och låt torka så pass länge att det är torrt men fortfarande lite mjukt.

    SvaraRadera
  6. Har tipsat här

    http://molnboanna.blogg.se/2012/march/hundgodis-14.html

    SvaraRadera
  7. Blodbullar
    4 msk Ströbröd
    1-2 dl blod
    1/2 tsk salt
    400 gram blodpudding
    2 ägg
    Blanda ströbröd, salt och blod. Låt stå och svälla i ca 10 minuter. Mixa blodpuddingen med äggen och tillsätt sedan blodblandningen. Blanda till en massa. Fördela massan i knäckformar (ett tips är att använda engångssprit) Grädda i ugnen på 200 grader i ca 10 minuter.

    SvaraRadera
  8. Enkelt och uppskattat av hundarna:

    Ta 400-500 gram färs, varfi sort (nöt, bland, fläsk, lamm, vilt...) och knäck i ett eller två ägg (jag brukar ta ett helt ägg och en extra äggula) blanda sedan ner rismjöl till önskad konsistens, jag brukar ta ca 1 dl. Platta ut "geggan" på ett bakplåtspapper till en tunn kaka och grädda i ugnen på 150 grader i ca 45 min. Man kan vända på den efter halva tiden men det är inte nödvändigt. Låt den svalna och klipp den i lagom stora bitar - beroende på storlek på hunden :-)
    Sen brukar jag lägga bitarna i begagnade (diskade) snusdosor och lägga dosorna i ett pringelrör som jag sedan stoppar i frysen, tar sedan fram önskat antal dosor när jag ska träna hund :-)

    Fördelen med detta godis är att det inte innehåller något "konstigt" och du kan själv styra vilken färs du använder. Äggen kan man också utesluta och ta lite vatten i stället eller mindre rismjöl så konsistensen ändå blir bra. Allt beroende på vad din hund tål.

    SvaraRadera
  9. Här kommer ett recept på hundkex.

    Du behöver:
    6 dl Vetemjöl
    2 dl rågsikt
    1, 25 dl Potatismjöl
    2 tsk bakpulver
    50 g smör
    1 dl mjölk
    1 ägg
    ca 3 dl köttbuljong

    Börja med att sätta ugnen på 175 grader.
    Blanda sedan ihop alla torra ingredienser.
    Smält smöret med buljongen.
    Häll i mjölk och ett ägg i smöret och häll sedan ner det i mjölblandningen.
    Knåda degen (det kan behövas mer mjöl) tills den släpper från kanterna och går att handskas med. Rulla små bollar av den eller gör något annat kul.
    Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och ställ in i ugnen. Grädda tills de får lite färg, ca 20 minuter.
    Färdigt!

    Lite bilder finns här:
    http://metrobloggen.se/traning/hemmagjorda-hundkex/

    SvaraRadera
  10. Hade ju tänkt att komma med nåt riktigt klämmigt recept, men det blir nåt superenkelt. 500 gr fläskfärs av bra kvalite - det är ju till hunden för tusan!! Blanda ner 3 ägg eller fyra små ( det hade jag. Forma små frikadeller och sjud i 15 minuter. Det är perfekt till känsliga magar. Inget annat ska blandas i smeten. Då kan man ge många som godis. De blir inte tjocka av detta!! Vill man krångla till det kan man mala lite lever och blanda upp med, men Nelson protesterar då. Han säger att då blir alldeles onödigt gott.

    SvaraRadera
  11. Tonfisk kex

    Här är ett enkelt och bra recept på hundkex som jag gjorde ofta när vi hade många hundar.

    1 1iter filmjölk(el. vatten)
    1/2 dl matolja
    1 burk tonfisk
    + vetemjöl som blandas i tills degen blir fast och man kan rulla den till runda pinnar eller runda platta kex.

    In i ugn 200 grader ca 5-8 min. Sänk sedan till 100 grader och låt det torka på svag värme i ugnen tills de är hårda.

    SvaraRadera