lördag 19 maj 2012

Gammal organisation och nya leksaker


Man lär sig mycket genom att driva en butik. Av nöd, men ofta också av lust! Lustfylld var den lärdomen jag fick när jag beställde hem nya kastleksaker och tuggleksaker för ett tag sedan. Jag lärde mig då vad RSPCA står för. RSPCA?! Sannolikt okänd organisation för många av oss här i Sverige. Mer känd i ursprungslandet England! Det är en djurskyddsorganisation som bygger på välgörenhet och ideellt engagemang från början och som grundades 16 juni 1824!

I juni 1824 hade inte ångloket sett dagens ljus, Ludwig van Beethovens nionde symfoni precis premiärspelats i Wien, USA var inne på sin fjärde president efter George Washington och Stockholm cirka 80 000 invånare. Över 70 % av Sveriges befolkning sysselsattes i jordbruket. Det sätter lite perspektiv på RSPCA.

Det är en organisation med anor alltså. Men sannerligen ingen forntida dinosaurie utan i god vigör. The Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals, som förkortningen står för, bedriver mycket arbete för djurens bästa. Både rent praktiskt, men också politiskt. Och man arbetar inte bara i hemlandet, utan har ett omfattande arbete internationellt - inte sällan i miljöer där djurs rättigheter inte värderas så högt. Ett arbete väl värt att stödja. Bloggaren Catarina Krång har skrivit om sina upplevelser som volontär hos RSPCA, vilket du kan läsa här.
RSPCA Aqua Twister - kul aktivering
RSPCA handgjorda tuggben av rep


De produkter som nu finns tillgängliga i CSiGORAS HUNDbutik på nätet som är märkta RSPCA bidrar till att finansiera organisationens arbete. De är producerade av den brittiska kvalitetsfirman Happy Pet och är mycket bra! Inte helt fel att samtidigt som du gör din egen hund eller katt glad och leksugen, så bidrar ditt köp till att andra djur kan få ett bättre liv!
Glad tuggleksak från Happy Pet!1 kommentar:

  1. Du ska ha en stor eloge för att du ständigt letar bra produkter. Jag har inte köpt något än, men kommer absolut att göra det, när det blir dags att köpa. Bra halsband och kanske nån leksak står på tur.
    Ulf

    SvaraRadera