fredag 26 oktober 2012

Fredagsmys!

Vilket ord är starkt förknippat med ett visst chipsmärke, används av landets statsminister och kom med i Svenska akademins ordlista år 2006? Jomenvisst är det "fredagsmys" - helt riktigt! En senmodern övergångsritual, som markerar lämnandet av arbetstid till fritid. Från arbetsjag till hemjag.

Fredagsmysets utformning kan skilja från en grupp till en annan, men gemensamt är att något ska ätas, gemensamt samtidigt som något annat görs kollektivt, inte sällan tittande. På film eller Robinson eller liknande.

Nu när minusgraderna nått även södra Sverige och kvällsmörkrets allra mörkaste månad strax är här, finns det helt klart en lockelse i att krypa upp i soffan med ens närmaste, tända några ljus eller en brasa, och mysa lite! Eftersom ätandet är centralt i fredagsmyset, vill vi ta tillfället i akt att ge några fredagsmystips från hundtuggsavdelningenCSiGORAS hundbutik!

Fredagsmys utan snacks är inget fredagsmys och snacksets okrönta konung är ju grillchipset! Nu kan du få ha dina älskade grillchips i fred, och ge dina mysande hundvänner egna chips!


Racinel Snacks Chips med kyckling och biffsmak för hund

Härligt knapriga chips med kyckling och biffsmak blandat i påsen från finska Racinel. Uppskattade!

Ölkorven är ett annat vanligt inslag på fredagsmysandets altare. Motsvarigheten för dina hundvänner är sannolikt de biffsticks som finns med fyra olika kryddningar och mycket hög kötthalt (klart högre än i ölkorven du stoppar i dig...). Försvinnande goda, vilket smakpanelen hemma i form av pulin Bobo och katten Vera intygar. Speciellt korvarna med laxsmak föll Vera i smaken!
                           Racinel biffsticks - hundgodis i fem olika smaker
För finsmakaren tipsar vår gourmet - pulin Charlie George - om den torkade levern som slinker ner som...ja ett ostron med champagnen! Ren, torkad lever framställd enligt traditionella finska metoder - en hälsosam energibomb. Och så fredagsmysig den ser ut, dessutom!

                               Torkad lever
För den mer välfyllda plånboken kan med fördel levern ersättas med det smarriga torkade älgköttet

Fredagsmyser du ihop med en lite större hundvän, är det få tilltugg som matchar älgchipsen och älgtuggbenen i lyskraft på snackshimlen! Älgtuggen räcker lääänge, och passar större, lite hälsomedvetna fredagsmysare, för de är gjorda av ren älghud från skogen och framställda utan gifter!

                       Stort älgben
Kan se litet ut här, men tro mig, det är stort! Och helgen är räddad!1 kommentar:

  1. Ja tack! Ja tack! JAAAAA TACK!!!! hörs från golvnivån här...
    Fast vi har faktiskt aldrig fredagsmys (matte är svårt allergisk mot så'na där "alla" saker...) utan här gäller lördagsgodis:)

    SvaraRadera