tisdag 31 januari 2012

Extremkyla på väg!

Ute är det riktigt kallt och kylan kommer fortsätta. SMHI varnar för extremkyla och ordentliga snöfall. Högtrycket är ovanligt högt och i norrland kan det bli minus 35 grader kallt! Det blir tufft för många hundar med kort päls och lite underull. Många raser är inte heller anpassade för våra nordiska vintrar. Men den milda vintern har även gjort att många pälshundar inte utvecklat den täta päls som behövs för den kyla som nu drar in över Sverige. Hur håller du din hund varm? Här är några förslag:

I CSiGORAs hundbutik kan du nu köpa Puppias varma vinterjacka Coup D'état till specialpris. hela 30% rabatt till och med den 7 februari!

Puppia har även en rad selar som är utformade som en varm väst. Vad sägs om dessa varma selar med snöflingor? Perfekt för de mindre hundraserna!

Du kan också köpa varma täcken. Exempelvis detta gedigna hundtäcke från Hurtta! Vi har precis fått hem de storlekar somt tidigare varit slut i lager. Om någon vecka har vi dem även i en vacker röd färg!

Även hundar som normalt tål kyla bra kan behöva ett täcke som skyddar mot väta. Snön som lägger sig på hunden smälter och kan snabbt kyla ner vilken hund som helst. Här är tips på ett billigt täcke som är anpassad till hundar som bara behöver ett lätt vadderat och vattentätt täcke som skydd mot snö och vind. De har en väldigt bra passform och funkar även till hundar som normalt inte gillar att ha kläder på sig. Hundtäcket Go:Walk.

SMHI varnar också för att en snökanon är på väg, dvs snö som bildas över havet och driver in mot land och då resulterar i ett väldigt kraftigt snöfall. I mina trakter har till och med klass-2 varning utfärdats. Temperaturen är även en bra bit under det normala. Förhoppningsvis får vi inte lika mycket snö som i Japan. Kolla här: http://www.aftonbladet.se/webbtv/nyheter/article14299575.ab

Men det är inte enbart kylan du ska tänka på nu, det kommer även bli riktigt halt på sina håll! Så gå försiktigt! Själv skulle jag behöva ett par broddar;)


5 kommentarer:

 1. Hurrtas vintertäcken kan jag verkligen rekomendera till hundar som saknar mycket päls och underull. Det är jättebra täcken. Hade jag haft en mindre hund hade jag köpt den översta. Ser riktigt var och skön ut.

  SvaraRadera
 2. Vilka mysiga hundtäcken, det högst upp ser jättevarmt ut :). Annars är ju hurrtas täcken alltid ett säkert kort! :)

  sv: Tack!

  SvaraRadera
 3. Hej!
  Har fortfarande problem med er hemsida...
  Kommer in, men så fort jag klickar vidare på något så stänger hela Internet Explorer ner...
  Mvh.
  Jasmine

  SvaraRadera
 4. Jasmine. Det visade sig att bakgrundsbilden orsaked en bugg vid internet explorer. Bilden är just nu borttagen så du får gärna testa igen!

  SvaraRadera
 5. Hej!
  Jag vill bara säga Suverän service!! Jag beställde ett Hurrta täcke förra fredagen och på måndagen så kom det i brevlådan. Det kallar jag SERVICE!! Tummen upp för er, jag kommer handla av er när jag behöver något!! Sen kan jag hälsa från hundarna att de tyckte täcket var toppen och vi rekomenderar det till andra nu när kylan har slagit till.
  Hälsningar Petra & Amrisligan.

  SvaraRadera